Beter voorkomen dan genezen

3 mei 2018 - Algemeen 3 mei 2018 - Kalender

BIJEENKOMST THEMA PREVENTIE
Voorkomen is beter dan genezen. En financieel redzaam worden mensen niet vanzelf, dat moet je leren. In de regio zijn er diverse programma’s en projecten op het gebied van preventie. Bijvoorbeeld rond financiele educatie, gericht op jeugd en op volwassenen. Tijdens deze bijeenkomst delen we ervaringen en best practices, ontdekken we waar we elkaar kunnen versterken en ook waar behoefte aan is. Direct aanmelden? Stuur een mail naar meedoen@financieelfitrivierenland.nl

Programma 17 mei 2018, RSG Lingecollege, locatie Rozenstraat 44 Tiel
15.45  Inloop
16.00 Welkom en introductie van Financieel Fit Rivierenland
16.10  Presentatie van 4 best practices op het gebied van preventie uit de gemeenten Buren, Culemborg, Neder-Betuwe en Tiel
16.35  Parallel sessies rond verschillende onderwerpen binnen het thema preventie
17.15   Wrap up; wat werkt goed, waar is behoefte aan en wat kan Financieel Fit Rivierenland hierin betekenen?
17.40  Afsluiting en borrel

Doelgroep: Bedrijven, maatschappelijke organisaties, vrijwilligersorganisaties, gemeenten en scholen uit de regio Rivierenland.
Aanmelden en voor meer informatie: meedoen@financieelfitrivierenland.nl of bel Reggy Schutte op telefoonnummer 06-15071500.
Input: Je kunt mede de onderwerpen van de parallelsessies bepalen door aan te geven wat jouw best practice is, wat je wensen zijn en wat je verwachting is van Financieel Fit Rivierenland. Dit kun je doen bij je aanmelding.

Financieel Fit Rivierenland is een regionaal netwerk van bedrijven, maatschappelijke organisaties, onderwijs en gemeenten die samen een vuist willen maken tegen armoede en voor financieel redzaamheid. Omdat de gevolgen van armoede zich op zoveel verschillende leefgebieden manifesteren is het noodzaak voor dit vraagstuk vanuit verschillende disciplines samen te werken. Financieel Fit Rivierenland organiseert die samenwerking, zorgt voor het delen van kennis en maakt zichtbaar wat werkt.