Voor vragen zijn wij bereikbaar via info@financieelfitrivierenland.nl

KVK-nummer: 71601619

Professionals & Vrijwilligers

Home>Wat Doen Wij>Professionals & Vrijwilligers
Professionals & Vrijwilligers2021-12-14T18:55:40+01:00

Hulp voor professionals & vrijwilligers

Veel inwoners van Rivierenland leven in armoede en/of hebben schulden. Kunnen rondkomen betekent rust, stabiliteit en ruimte voor opgroeien, leren, meedoen en ontmoeten. Als je kunt rondkomen, kun je voor jezelf en een ander zorgen. Als professional of vrijwilliger die zich inzet om inwoners te ondersteunen, weet u als geen ander wat de impact is van financiële problemen.

Kennis delen

Financieel Fit Rivierenland wil professionals en vrijwilligers steunen, versterken en verbinden in hun werk. We zetten hiervoor in op het uitwisselen van best practices, verbinding en leren van elkaar op regionaal niveau, door middel van themabijeenkomsten en het delen van informatie.

Regionale sociale kaart

Bent u daarnaast als professional op zoek naar hulp of een partij die met u meedenkt? Of bent u vrijwilliger en weet u niet bij welke organisatie u terecht kunt met uw vragen rondom armoede en schulden?

Hieronder vindt u de organisaties in de regio waar u terecht kunt.

Ervaringsverhalen

Links Willy Merkelbach, rechts Alice van de Pol.

Schuldhulpmaatje Tiel

In Tiel wordt het werk van SchuldHulpMaatje uitgevoerd door Stichting Maatjes voor elkaar Tiel. Het doel is om mensen met financiële problemen in Tiel te helpen weer financieel zelfredzaam te worden. De hulp wordt uitgevoerd door opgeleide vrijwilligers.

Theo Lauwers

Over Rood Rivierenland

Over Rood is een club vrijwilligers die ondernemers helpt op financieel gebied. De ervaring van de oprichters was dat ondernemers nergens terecht konden met hun financiële problemen of vragen op dat terrein. Theo Lauwers (60) is (sociaal) ondernemer, vestigingsmanager van Rivierenland plus Den Bosch en vrijwilliger. “We hebben drie doelen: een maatje te zijn voor ondernemers, als intermediair optreden naar lokale overheden en betere hulp aan zelfstandigen.”

Landelijke en regionale hulporganisaties

Moedige Dialoog2021-09-14T01:39:44+02:00

Moedige Dialoog zet zich in voor de financiële en sociale redzaamheid van mensen in heel Nederland. We bouwen netwerken waarin bedrijven, overheden, onderwijs en maatschappelijke organisaties gelijkwaardig samenwerken om armoede, schulden en geldstress aan te pakken. We leggen met elkaar een fundament voor een duurzaam ecosysteem als basis voor programma’s en instrumenten om maximaal impact te realiseren. Dit met focus op educatie, preventie en vroegsignalering. We zorgen dat diverse organisaties elkaar vinden vanuit hun lokale betrokkenheid en motivatie om de eigen regio vitaal te maken. Dat vraagt moed en dialoog.

Geldfit zakelijk2021-09-14T11:23:06+02:00

Op Geldfit Zakelijk kun jij als ondernemer gratis terecht voor hulp bij jouw financiële situatie. Via een online test krijg je direct inzicht hoe jij er met je onderneming financieel voor staat. Ook krijg je gelijk een overzicht waar je terecht kunt voor hulp. Denk aan websites met handige tips, online begeleiding of hulp voor ondernemers bij jou in de buurt. Zo helpen wij jou om je onderneming financieel fit te houden.

0800-81152021-09-14T01:29:39+02:00

0800-8115 is het telefoonnummer van de Nederlandse Schuldhulproute.

In elke gemeente is hulp bij geldproblemen anders geregeld. Met de online test op Geldfit.nl en via 0800-8115 helpen we jou om de juiste hulp te vinden.

smartmetgeld.nl2021-09-14T01:47:15+02:00

De training Smart met Geld leert leerlingen van 15 tot en met 18 jaar in het praktijkonderwijs, VSO, vmbo-basis en mbo niveau 1 verstandige financiële keuzes te maken en zelfstandig om te gaan met geld, zodat ze schulden weten te voorkomen. Deze praktijkgerichte training wordt gegeven door een cursusleider van MEE, samen met een leerkracht van de praktijkschool.

SchuldenlabNL2021-09-14T01:28:00+02:00

SchuldenlabNL is een onafhankelijke stichting met als missie Nederland schuldenzorgvrij te maken.

Dat bereiken we in onze visie door (lokaal) beproefde en effectieve projecten en programma’s die gericht zijn op het voorkomen en bestrijden van (problematische) schulden op te schalen. Zo voorkomen we versnippering van initiatieven op het terrein van armoede en schulden.

Geldfit2021-09-14T01:32:57+02:00

Niet meer uitgeven dan op je rekening staat is best een uitdaging. Geldfit helpt jou om je geldzaken fit te houden! Of om ze fit te krijgen. Op onze site kun je een test doen.

financieelfittewerknemers.nl2021-09-14T01:43:13+02:00

Een financieel fitte werknemer verricht zijn werk met aandacht en heeft ruimte om vooruit te kijken. Dat is niet vanzelfsprekend: bij 62% van de werkgevers komt personeel met geldzorgen voor en het raakt één op vijf huishoudens. Hoewel financiële fitheid in eerste instantie een verantwoordelijkheid is van de werknemer, kunt u als werkgever een belangrijke rol spelen. Zeker als u signalen krijgt dat uw medewerker geldzorgen heeft.

Get a Grip Humanitas Rivierenland2021-09-14T01:21:08+02:00

Ben je tussen de 16 en 26 jaar? Dan staan de vrijwilligers van Humanitas Get a Grip voor je klaar om je hierbij te helpen. Ze leren je hoe je goed met je geld om kan gaan, zodat je weet wat er maandelijks binnenkomt en wat eruit gaat.

Ook helpen ze je overzicht te krijgen over je administratie zoals het ordenen van je overeenkomsten en contracten met instanties of bedrijven. Samen zoeken jullie naar een oplossing als je geldzaken uit de hand dreigen te lopen. Een vrijwilliger helpt je online of komt bij je thuis. Het doel van de hulp is ervoor te zorgen dat jij je geldzaken weer helemaal op orde krijgt en er zelf mee verder kunt.

Werkzaak Rivierenland2022-05-26T10:02:33+02:00

Werkzaak Rivierenland is de organisatie voor werk en inkomen in onze regio, inwoners worden ondersteund en begeleid vanuit Werkzaak Rivierenland. Werkzaak vindt dat iedereen mee kan en moet doen in Rivierenland. Jong en oud, met of zonder arbeidsbeperking. Werkzaak ondersteunt en begeleidt u bij het vinden van werk. Komt u ook in aanmerking voor een uitkering? Dan verstrekt Werkzaak deze.

Over Rood rivierenland2021-09-14T01:20:14+02:00

Over Rood begeleidt ondernemers naar een financieel gezonde toekomst. Of je nu te weinig omzet maakt, een bedrijf wilt starten, je bedrijf moet stoppen, schulden hebt, failliet dreigt te gaan / bent gegaan of achterloopt met je bedrijfsadministratie. Bij Over Rood ben je altijd welkom.

Caritas Betuwe West2021-09-14T01:20:56+02:00

Caritas betekent “zorg voor elkaar”. Wij zijn ontstaan uit de parochiële zorg voor de armen. Mensen, die het echt nodig hebben konden van oudsher al rekenen op onze steun. De Caritas Betuwe West brengt de naastenliefde in de praktijk, door mensen en gezinnen in nood de helpende hand te bieden, daar waar de sociale voorzieningen geen oplossing brengen.

Budgetbeheer en Bewindvoering Gelderland2021-09-14T01:20:33+02:00

Geld is een privé aangelegenheid waarmee anderen geen bemoeienis hebben. Toch komt het voor dat het goed omgaan met geld problemen oplevert. Door ziekte, langdurig of tijdelijk geestelijk onvermogen, ouderdom of andere persoonlijke omstandigheden. Niet iedereen heeft de mogelijkheid of de wil om de financiën door familieleden of vrienden te laten regelen. U heeft dan wellicht het gevoel dat uw zelfstandigheid wordt aangetast en dat u verplichtingen heeft tegenover anderen waar u zich onplezierig bij voelt. Daarvoor zijn er in Nederland onafhankelijke professionele instanties die het beheer van de financiën overnemen en uw privacy waarborgen. Budgetbeheer en Bewindvoering Gelderland is één van die instanties.

Schuldhulpmaatje Betuwe West2022-02-09T10:33:11+01:00

Heb jij financiële schulden en zie je door de bomen het bos niet meer? Dan heb je iemand nodig die in je gelooft en jou helpt zonder te oordelen. Want samen lukt ‘t, dat is waar wij in geloven bij SchuldHulpMaatje West Betuwe. Onze maatjes geven eerste hulp bij financiële schulden. Samen gaan jullie aan de slag om orde op zaken te stellen. Wil jij hulp en ondersteuning om jouw financiële situatie weer op de rit te krijgen? Onderneem dan actie: onze maatjes helpen jou overzicht te creëren. Je staat er niet langer alleen voor

Mozaiek Welzijn2021-09-09T09:52:47+02:00

Inwoners van de gemeente Tiel kunnen een beroep doen op de vrijwilligers van de Thuisadministratie Tiel. Zij ondersteunen in het op orde brengen en houden van de post, helpen bij het aanvragen van toeslagen of zijn behulpzaam in contacten met instanties. Uiteindelijk doel is weer eigen zelfstandigheid en grip op je leven.

Geldfit Tiel2021-09-09T09:48:24+02:00

Heb je moeite om rond te komen? Of kan jij je schulden niet meer betalen? Vraag om advies bij de medewerkers van het team schuldhulpverlening, van de Sociale Poort. Zij denken gratis en onafhankelijk met je mee. Samen met een medewerker maak je een plan van jouw inkomsten en uitgaven. Zo heb je beter overzicht. Als je (ernstige) schulden hebt, proberen ze samen met jou een oplossing te vinden.

Schuldaflossen.com Tiel2021-09-09T09:42:43+02:00

Op Schuldaflossen.com proberen wij u te helpen bij het oplossen van uw schuld problemen. Er zijn duizenden Nederlanders met schulden helaas. Schuldaflossen.com is gericht op preventie, het voorkomen van schulden.

Schuldhulpverlening Gemeente Tiel2021-09-09T09:35:00+02:00

Heeft u schulden, dan kunt u contact opnemen met de schuldhulpverlening. Ook als u beginnende schulden heeft die nog maar klein lijken. Hiervoor kunt u contact opnemen met de gemeente. Een schuldhulpverlener helpt u om uiteindelijk weer schuldenvrij te worden.

Schuldhulpmaatje Tiel2021-09-09T09:39:31+02:00

In Tiel wordt het werk van SchuldHulpMaatje uitgevoerd door Stichting Maatjes voor elkaar Tiel Ons doel is om mensen met financiële problemen in Tiel te helpen weer financieel zelfredzaam te worden. Onze hulp wordt uitgevoerd door opgeleide vrijwilligers. SchuldHulpMaatje Tiel biedt deze hulp aan iedereen, ongeacht hoe iemand in de problemen is geraakt, zonder eigen belang en zonder winstoogmerk.

Schuldsanering Tiel2021-09-09T09:36:59+02:00

De schuldhulpverlening Tiel kunt u helpen met het beheren van uw schuld om zo weer schuldenvrij te worden. Samen met u zullen wij uw financiële situatie in kaart brengen en een plan van aanpak maken om zo de schuldeisers tegemoet te komen. Hiermee kunt u voorkomen dat deurwaarders uw inboedel meenemen en blijft er nog genoeg geld over om boodschappen van te doen. Wacht niet te lang met het inschakelen van schuldhulpverlening want hoe hoger de schuld hoe lastiger het gaat worden om deze terug te betalen.

Sociaal Wijkteam Culemborg2021-09-09T09:58:56+02:00

Met elkaar. Voor elkaar! Dat is hoe het sociaal wijkteam werkt. Bij het sociaal wijkteam kunt u terecht met vragen, zorgen en ideeën. Over uzelf of uw naasten. Het team bestaat uit professionals uit het welzijnswerk en de zorg.

Schuldhulpverlening Culemborg2021-09-14T11:30:58+02:00

Praten over geld en hulp vragen is lastig. Mensen vragen vaak (te) laat hulp, ze schamen zich. De mensen van schuldhulpverlening van de gemeente weten dat als geen ander. Zij zijn er om u te helpen als u geldproblemen of schulden heeft. Advies en hulp van gemeentelijke schuldhulpverlening is gratis!

Schuldhulpmaatje Culemborg2021-09-09T10:07:40+02:00

Alles wat SchuldHulpMaatje doet is erop gericht om mensen met (dreigende) schulden vroegtijdig te bereiken en hulp te bieden via internet en met getrainde vrijwilligers, die deskundig en op persoonlijke wijze kunnen helpen naar een schuldenvrij leven. Begeleiding in gedragsverandering en financiële zelfredzaamheid staan daarbij centraal.

Leerhuis Culemborg2021-09-14T18:40:55+02:00

Het Leerhuis is een centrum voor basisvaardigheden. Alle volwassen inwoners van Culemborg die hun vaardigheden willen verbeteren op het gebied van taal, rekenen, rondkomen, gezondheid, opvoeding, digitale vaardigheden en (vrijwilligers)werk zijn welkom.

Elkwelzijn2021-09-09T10:13:27+02:00

Ondersteunen, adviseren en begeleiden van kinderen/jongeren in de gemeente Culemborg in de leeftijd van 7 tot en met 27 jaar. Zowel talentvolle als kwetsbare jongeren kunnen verschillende vormen van ondersteuning krijgen om vooruit te komen in de ontwikkeling naar volwassenheid.

Formulierenbrigade Culemborg2021-09-09T10:20:25+02:00

De vrijwilligers van de Formulierenbrigade:

  • Helpen bij het lezen en begrijpen van formulieren, zij ondersteunen ook bij het invullen van formulieren
  • Helpen bij het ordenen van administratie. Als het veel is kan er een aparte afspraak worden gemaakt voor een EHBA = eerste hulp bij administratie
  • Helpen bij aanvragen, nakijken of wijzigen van toeslagen
  • Bieden hulp bij aanvragen van een DigiD
  • Attenderen op aanvullende regelingen en voorzieningen en helpen bij de aanvraag
  • Helpen met aanvragen van kwijtscheldingen
  • Bieden hulp aan bij achterstanden of schulden (eenvoudige)
  • Helpen bij het berekenen van de beslagvrije voet
  • Kunnen doorverwijzen en ondersteunen in het contact naar een andere organisatie
Welzijn Rivierstroom2021-09-20T12:08:12+02:00

Welzijn Rivierstroom is een ondernemende organisatie die zich samen met inwoners in de gemeenten Buren, Rhenen en Neder-Betuwe inzet voor een leefbare samenleving voor alle inwoners. Welzijn Rivierstroom geeft ondersteuning en biedt hulp bij administratieve vraagstukken. De ondersteuning wordt gedaan door geschoolde vrijwilligers en er is 1 keer per 2 weken een spreekuur.

Leerpunt Kesteren2021-09-14T12:02:37+02:00

Welzijn Rivierstroom ondersteunt migranten in Neder-Betuwe. Denk aan groepsactiviteiten zoals samen koken en eten bij de Wereldkeuken, thema bijeenkomsten of samen wandelen. Maar ook individueel, met maatjes die ondersteunen bij het vinden van een netwerk en met de Nederlandse taal. Dat doen we in samenwerking met andere professionele- en vrijwilligersorganisaties.

In het Leerpunt Kesteren oefent u in een klein groepje de Nederlandse taal. Nederlandse vrijwilligers helpen u hierbij. U doet bijvoorbeeld samen een spel of u leest samen de krant.

Het leerpunt is gratis en er is koffie en thee. Kom gerust eens langs!

Kernpunt Neder-Betuwe2021-09-14T01:20:43+02:00

U kunt natuurlijk iemand uit uw omgeving vragen om eens mee te kijken naar de administratie of om u te helpen met het invullen van een lastig formulier. Heeft u niet zo iemand in uw buurt, dan zijn er vrijwilligers die u kunnen helpen om uw administratie weer op orde te krijgen. U kunt ook een cursus volgen die u helpt bij het omgaan met geld.

Bijeenkomsten voor professionals & vrijwilligers

Ga naar de bovenkant