Voor vragen zijn wij bereikbaar via info@financieelfitrivierenland.nl

KVK-nummer: 71601619

Werkgevers

Home>Wat Doen Wij>Werkgevers
Werkgevers2021-12-05T12:54:29+01:00

Gevolgen voor werkgevers

Wist u dat ruim 60% van de werkgevers te maken krijgt met werknemers met financiële problemen? Dat kost uw bedrijf al snel 13.000 euro per werknemer die voltijds werkt en een modaal salaris verdient. Deze kosten zitten met name in het verwerken van het loonbeslag, (ziekte)verzuim en productiviteitsverlies. Financiële problemen staan zelden alleen en belemmeren op vele manieren een gezonde ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen en uiteindelijk ook een vitale regio.

Niet alleen voor de situatie van de werknemer, maar ook voor u als werkgever heeft dit grote gevolgen op de werkvloer. Werknemers met schulden presteren namelijk minder, lopen risico van baanverlies en vormen een grote kostenpost. Dat wil je als werkgever voorkomen toch? Voor uw organisatie is het van groot belang om dit aandacht te geven en medewerkers te stimuleren tot een vergroting van de financiële zelfredzaamheid. En daar helpen wij u bij!
Om u als werkgever van alle gemakken en informatie te voorzien om hiermee om te gaan, hebben wij in samenwerking met Werkzaak Rivierenland een werkgeversdesk ontwikkeld.

Waarom de werkgeversdesk de ondernemer ontzorgt?

Met de werkgeversdesk bieden we werkgevers informatie en hulpmiddelen om medewerkers te (laten) ondersteunen om de persoonlijke financiën op orde te brengen. Zowel de ondernemer zelf, afdelingen P&O / HRM of werknemers kunnen hier een beroep doen op zowel digitale als persoonlijke ondersteuning. We ontzorgen hiermee de ondernemer en bieden daarnaast toegang tot een kennisnetwerk. Als ondernemer kunt u dus tegelijkertijd hulp bieden én kosten beheersen. Een win-win voor iedereen dus!

Tozo 5 aanvragen voor ondernemers
Ondersteuning vanuit gemeenten
Inkomstenondersteuning

Wat bieden we werkgevers nog meer?

Naast de hulpmiddelen en informatie van de werkgeversdesk, biedt Financieel Fit Rivierenland u als werkgever alle handvatten om uw werknemers financieel fit te houden! Zo bieden wij de mogelijkheid om:

 • Kennisbijeenkomsten bij te wonen
 • (online) Onderling ‘best practices’ uit te wisselen
 • In contact te komen met collega-ondernemers die dezelfde problematiek ondervinden
 • Advies te krijgen over beschikbare hulp binnen gemeenten, regionale ondersteuners, beschikbare hulp
 • Advies te krijgen over geldplannen waarmee medewerkers de eigen financiële situatie in kaart kunnen brengen
 • Één aanspreekpunt te vinden bij vragen

Ervaringsverhalen

Links: Tonny Grotenhuis, rechts: Jirska Marseille

Bouwonderneming Gebr. Van Kessel

Bouwonderneming Gebr. Van Kessel (infra, civiele techniek en sport- en cultuurtechniek) uit Buren is er veel aan gelegen om haar personeel financieel fit te houden. Jirska Marseille (35), hoofd HRM van het Burense bedrijf werkt daarvoor graag samen met Tonny Grotenhuis (60), adviseur social support van Koninklijke Bouwend Nederland. “Door de onafhankelijkheid van Tonny is het voor werknemers prettig en veilig om hun verhaal kwijt te kunnen bij Tonny.”

Lees verder

Anne-Marie Jansen

Gispen

Gispen levert topkwaliteit meubels van ergonomisch en hoogwaardig design voor de inrichting van werkplekken in de zorg, het onderwijs, de zakelijke markt en overheden. Betrouwbaar en duurzaam, dat is waar de Culemborgse onderneming voor staat. En dat gaat nu eenmaal het eenvoudigst met medewerkers die financieel fit zijn. Anne-Marie Jansen (56) HR-manager: “Ik werk graag mee aan het financieel weerbaar maken van onze mensen, maar het blijft hun eigen verantwoordelijkheid.”

Lees verder

Landelijke en regionale hulporganisaties

MoneyFit2021-09-14T01:48:32+02:00

MoneyFit is gemaakt voor jongeren van 16 tot 26 jaar met vragen over geld. Wij geven je graag tips en informatie over alles wat met geld te maken heeft binnen de thema’s studeren, werken, gezondheid, vrije tijd, wonen en bovenal geld besparen.

MoneyFit wordt beheerd en bijgehouden door jongeren. Zo houden we onze content relevant en actueel!

Naar moneyfit.nl
wijgaanhetfikksen.nl2021-09-14T01:43:52+02:00

Wij van fiKks geloven dat iedereen met geldzorgen er ook weer vanaf kan komen. En dat iemand dat misschien wel zelf moet doen, maar niet alleen. Geldzorgen brengen veel stress met zich mee en de wereld van schulden is ontzettend ingewikkeld. Daarom bieden wij met de fiKks app gratis én anoniem persoonlijke hulp. Samen met onze buddy’s zetten wij ons in voor een toekomst zonder geldzorgen.

Naar wijgaanhetfikksen.nl
Geldfit2021-09-14T01:32:57+02:00

Niet meer uitgeven dan op je rekening staat is best een uitdaging. Geldfit helpt jou om je geldzaken fit te houden! Of om ze fit te krijgen. Op onze site kun je een test doen.

Naar geldfit.nl
smartmetgeld.nl2021-09-14T01:47:15+02:00

De training Smart met Geld leert leerlingen van 15 tot en met 18 jaar in het praktijkonderwijs, VSO, vmbo-basis en mbo niveau 1 verstandige financiële keuzes te maken en zelfstandig om te gaan met geld, zodat ze schulden weten te voorkomen. Deze praktijkgerichte training wordt gegeven door een cursusleider van MEE, samen met een leerkracht van de praktijkschool.

Naar smartmetgeld.nl
Nibud2021-09-14T01:37:17+02:00

Het Nibud is een onafhankelijk voorlichtingsinstituut. We doen onderzoek naar en geven voorlichting over de huishoudportemonnee. Denk dan aan onderwerpen als sparen, rondkomen, lenen, kortom: geldzaken in de praktijk! Allemaal erop gericht dat u meer grip op uw geld krijgt.

Naar nibud.nl
0800-81152021-09-14T01:29:39+02:00

0800-8115 is het telefoonnummer van de Nederlandse Schuldhulproute.

In elke gemeente is hulp bij geldproblemen anders geregeld. Met de online test op Geldfit.nl en via 0800-8115 helpen we jou om de juiste hulp te vinden.

Naar 0800-8115.nl
financieelfittewerknemers.nl2021-09-14T01:43:13+02:00

Een financieel fitte werknemer verricht zijn werk met aandacht en heeft ruimte om vooruit te kijken. Dat is niet vanzelfsprekend: bij 62% van de werkgevers komt personeel met geldzorgen voor en het raakt één op vijf huishoudens. Hoewel financiële fitheid in eerste instantie een verantwoordelijkheid is van de werknemer, kunt u als werkgever een belangrijke rol spelen. Zeker als u signalen krijgt dat uw medewerker geldzorgen heeft.

Naar financieelfittewerknemers.nl
Caritas Betuwe West2021-09-14T01:20:56+02:00

Caritas betekent “zorg voor elkaar”. Wij zijn ontstaan uit de parochiële zorg voor de armen. Mensen, die het echt nodig hebben konden van oudsher al rekenen op onze steun. De Caritas Betuwe West brengt de naastenliefde in de praktijk, door mensen en gezinnen in nood de helpende hand te bieden, daar waar de sociale voorzieningen geen oplossing brengen.

Naar caritasbetuwewest.nl
Over Rood rivierenland2021-09-14T01:20:14+02:00

Over Rood begeleidt ondernemers naar een financieel gezonde toekomst. Of je nu te weinig omzet maakt, een bedrijf wilt starten, je bedrijf moet stoppen, schulden hebt, failliet dreigt te gaan / bent gegaan of achterloopt met je bedrijfsadministratie. Bij Over Rood ben je altijd welkom.

Naar overrood.nl
Werkzaak Rivierenland2021-09-14T01:21:18+02:00

Werkzaak Rivierenland is de organisatie voor werk en inkomen in onze regio. Ook inwoners uit Culemborg worden ondersteund en begeleid vanuit Werkzaak Rivierenland. Werkzaak vindt dat iedereen mee kan en moet doen in Rivierenland. Jong en oud, met of zonder arbeidsbeperking. Werkzaak ondersteunt en begeleidt u bij het vinden van werk. Komt u ook in aanmerking voor een uitkering? Dan verstrekt Werkzaak deze.

Naar werkzaakrivierenland.nl
Budgetbeheer en Bewindvoering Gelderland2021-09-14T01:20:33+02:00

Geld is een privé aangelegenheid waarmee anderen geen bemoeienis hebben. Toch komt het voor dat het goed omgaan met geld problemen oplevert. Door ziekte, langdurig of tijdelijk geestelijk onvermogen, ouderdom of andere persoonlijke omstandigheden. Niet iedereen heeft de mogelijkheid of de wil om de financiën door familieleden of vrienden te laten regelen. U heeft dan wellicht het gevoel dat uw zelfstandigheid wordt aangetast en dat u verplichtingen heeft tegenover anderen waar u zich onplezierig bij voelt. Daarvoor zijn er in Nederland onafhankelijke professionele instanties die het beheer van de financiën overnemen en uw privacy waarborgen. Budgetbeheer en Bewindvoering Gelderland is één van die instanties.

Naar bbgld.nl
Get a Grip Humanitas Rivierenland2021-09-14T01:21:08+02:00

Ben je tussen de 16 en 26 jaar? Dan staan de vrijwilligers van Humanitas Get a Grip voor je klaar om je hierbij te helpen. Ze leren je hoe je goed met je geld om kan gaan, zodat je weet wat er maandelijks binnenkomt en wat eruit gaat.

Ook helpen ze je overzicht te krijgen over je administratie zoals het ordenen van je overeenkomsten en contracten met instanties of bedrijven. Samen zoeken jullie naar een oplossing als je geldzaken uit de hand dreigen te lopen. Een vrijwilliger helpt je online of komt bij je thuis. Het doel van de hulp is ervoor te zorgen dat jij je geldzaken weer helemaal op orde krijgt en er zelf mee verder kunt.

Naar humanitas.nl
Schuldsanering Tiel2021-09-09T09:36:59+02:00

De schuldhulpverlening Tiel kunt u helpen met het beheren van uw schuld om zo weer schuldenvrij te worden. Samen met u zullen wij uw financiële situatie in kaart brengen en een plan van aanpak maken om zo de schuldeisers tegemoet te komen. Hiermee kunt u voorkomen dat deurwaarders uw inboedel meenemen en blijft er nog genoeg geld over om boodschappen van te doen. Wacht niet te lang met het inschakelen van schuldhulpverlening want hoe hoger de schuld hoe lastiger het gaat worden om deze terug te betalen.

Naar schuldsanering.help
Schuldhulpmaatje Tiel2021-09-09T09:39:31+02:00

In Tiel wordt het werk van SchuldHulpMaatje uitgevoerd door Stichting Maatjes voor elkaar Tiel Ons doel is om mensen met financiële problemen in Tiel te helpen weer financieel zelfredzaam te worden. Onze hulp wordt uitgevoerd door opgeleide vrijwilligers. SchuldHulpMaatje Tiel biedt deze hulp aan iedereen, ongeacht hoe iemand in de problemen is geraakt, zonder eigen belang en zonder winstoogmerk.

Naar schuldhulpmaatje.nl
Geldfit Tiel2021-09-09T09:48:24+02:00

Heb je moeite om rond te komen? Of kan jij je schulden niet meer betalen? Vraag om advies bij de medewerkers van het team schuldhulpverlening, van de Sociale Poort. Zij denken gratis en onafhankelijk met je mee. Samen met een medewerker maak je een plan van jouw inkomsten en uitgaven. Zo heb je beter overzicht. Als je (ernstige) schulden hebt, proberen ze samen met jou een oplossing te vinden.

Naar geldfit.nl
Mozaiek Welzijn2021-09-09T09:52:47+02:00

Inwoners van de gemeente Tiel kunnen een beroep doen op de vrijwilligers van de Thuisadministratie Tiel. Zij ondersteunen in het op orde brengen en houden van de post, helpen bij het aanvragen van toeslagen of zijn behulpzaam in contacten met instanties. Uiteindelijk doel is weer eigen zelfstandigheid en grip op je leven.

Naar mozaiekwelzijn.nl
Schuldaflossen.com Tiel2021-09-09T09:42:43+02:00

Op Schuldaflossen.com proberen wij u te helpen bij het oplossen van uw schuld problemen. Er zijn duizenden Nederlanders met schulden helaas. Schuldaflossen.com is gericht op preventie, het voorkomen van schulden.

Naar schuldaflossen.com
Schuldhulpverlening Gemeente Tiel2021-09-09T09:35:00+02:00

Heeft u schulden, dan kunt u contact opnemen met de schuldhulpverlening. Ook als u beginnende schulden heeft die nog maar klein lijken. Hiervoor kunt u contact opnemen met de gemeente. Een schuldhulpverlener helpt u om uiteindelijk weer schuldenvrij te worden.

Naar wonenwelzijnenzorg.tiel.nl
Sociaal Wijkteam Culemborg2021-09-09T09:58:56+02:00

Met elkaar. Voor elkaar! Dat is hoe het sociaal wijkteam werkt. Bij het sociaal wijkteam kunt u terecht met vragen, zorgen en ideeën. Over uzelf of uw naasten. Het team bestaat uit professionals uit het welzijnswerk en de zorg.

Naar culemborgkanmeer.nl
Schuldhulpverlening Culemborg2021-09-14T11:30:58+02:00

Praten over geld en hulp vragen is lastig. Mensen vragen vaak (te) laat hulp, ze schamen zich. De mensen van schuldhulpverlening van de gemeente weten dat als geen ander. Zij zijn er om u te helpen als u geldproblemen of schulden heeft. Advies en hulp van gemeentelijke schuldhulpverlening is gratis!

Mail naar gemeente Culemborg
Bel naar gemeente Culemborg
Elkwelzijn2021-09-09T10:13:27+02:00

Ondersteunen, adviseren en begeleiden van kinderen/jongeren in de gemeente Culemborg in de leeftijd van 7 tot en met 27 jaar. Zowel talentvolle als kwetsbare jongeren kunnen verschillende vormen van ondersteuning krijgen om vooruit te komen in de ontwikkeling naar volwassenheid.

Naar elkwelzijn.nl
Formulierenbrigade Culemborg2021-09-09T10:20:25+02:00

De vrijwilligers van de Formulierenbrigade:

 • Helpen bij het lezen en begrijpen van formulieren, zij ondersteunen ook bij het invullen van formulieren
 • Helpen bij het ordenen van administratie. Als het veel is kan er een aparte afspraak worden gemaakt voor een EHBA = eerste hulp bij administratie
 • Helpen bij aanvragen, nakijken of wijzigen van toeslagen
 • Bieden hulp bij aanvragen van een DigiD
 • Attenderen op aanvullende regelingen en voorzieningen en helpen bij de aanvraag
 • Helpen met aanvragen van kwijtscheldingen
 • Bieden hulp aan bij achterstanden of schulden (eenvoudige)
 • Helpen bij het berekenen van de beslagvrije voet
 • Kunnen doorverwijzen en ondersteunen in het contact naar een andere organisatie
Naar Formulierenbrigade Culemborg
Schuldhulpmaatje Culemborg2021-09-09T10:07:40+02:00

Alles wat SchuldHulpMaatje doet is erop gericht om mensen met (dreigende) schulden vroegtijdig te bereiken en hulp te bieden via internet en met getrainde vrijwilligers, die deskundig en op persoonlijke wijze kunnen helpen naar een schuldenvrij leven. Begeleiding in gedragsverandering en financiële zelfredzaamheid staan daarbij centraal.

Naar schuldhulpmaatje.nl
Leerhuis Culemborg2021-09-14T18:40:55+02:00

Het Leerhuis is een centrum voor basisvaardigheden. Alle volwassen inwoners van Culemborg die hun vaardigheden willen verbeteren op het gebied van taal, rekenen, rondkomen, gezondheid, opvoeding, digitale vaardigheden en (vrijwilligers)werk zijn welkom.

Naar leerhuisculemborg.nl
Leerpunt Kesteren2021-09-14T12:02:37+02:00

Welzijn Rivierstroom ondersteunt migranten in Neder-Betuwe. Denk aan groepsactiviteiten zoals samen koken en eten bij de Wereldkeuken, thema bijeenkomsten of samen wandelen. Maar ook individueel, met maatjes die ondersteunen bij het vinden van een netwerk en met de Nederlandse taal. Dat doen we in samenwerking met andere professionele- en vrijwilligersorganisaties.

In het Leerpunt Kesteren oefent u in een klein groepje de Nederlandse taal. Nederlandse vrijwilligers helpen u hierbij. U doet bijvoorbeeld samen een spel of u leest samen de krant.

Het leerpunt is gratis en er is koffie en thee. Kom gerust eens langs!

Naar welzijnrivierstroom.nl
Welzijn Rivierstroom2021-09-20T12:08:12+02:00

Welzijn Rivierstroom is een ondernemende organisatie die zich samen met inwoners in de gemeenten Buren, Rhenen en Neder-Betuwe inzet voor een leefbare samenleving voor alle inwoners. Welzijn Rivierstroom geeft ondersteuning en biedt hulp bij administratieve vraagstukken. De ondersteuning wordt gedaan door geschoolde vrijwilligers en er is 1 keer per 2 weken een spreekuur.

Naar welzijnrivierstroom.nl
Kernpunt Neder-Betuwe2021-09-14T01:20:43+02:00

U kunt natuurlijk iemand uit uw omgeving vragen om eens mee te kijken naar de administratie of om u te helpen met het invullen van een lastig formulier. Heeft u niet zo iemand in uw buurt, dan zijn er vrijwilligers die u kunnen helpen om uw administratie weer op orde te krijgen. U kunt ook een cursus volgen die u helpt bij het omgaan met geld.

Naar kernpuntnederbetuwe.nl

Bijeenkomsten voor werkgevers

Naar agenda

Ondernemen in coronatijd

26 januari 2022 @ 20:00 - 21:30

Ben je ondernemer en heb je ook klappen gekregen door de coronacrisis? Kom dan nu naar de bijeenkomst: Ondernemen in coronatijd. Je hoort deze avond welke kansen en mogelijkheden er voor jou zijn.

Ga naar de bovenkant